Cases og erfaringer

Dine, mine og vores børn

Mange familier er sammenbragte og består af børn fra tidligere forhold. Når det handler om dine, mine og vores børn og hvem der arver hvad, er det et kompliceret regnestykke, der let kommer til at tilgodese nogle arvinger på bekostning af andre.

Læs mere

Skal man sidde i uskiftet bo når ægtefællen dør?

Når den ene ægtefælle dør, kan den anden ægtefælle vælge at sidde i uskiftet bo. Det betyder, at boet efter den afdøde ikke bliver gjort op, hvorfor der ikke skal opdeles og uddeles nogen arv.

Læs mere

Hvad sker der med dit digitale liv når du dør

Den senere tid har der været stor fokus på, hvad der ske med ens digitale liv den dag man afgår ved døden. En undersøgelse foretaget af Landsforeningen Liv og Død i start 2016 viser, at 48 % af de adspurgte ønsker at tage deres digitale liv med sig i grav.

Læs mere

Skal vi bruge bobestyrer, eller kan vi klare det selv?

Når et dødsbo skal skiftes, benytter de fleste sig af en bobestyrer til at styre processen. Der findes dog også en metode der kaldes privat skifte, hvorved den afdødes familie selv står for at skifte boet.

Læs mere

Sørg for at sikre hinanden - hvis I bor sammen uden at være gift

Hvis man bor sammen og vil arve hinanden, skal man lave et testamente. Jørgen og Inger har boet sammen i 15 år, de er ikke gift og er i juridisk forstand samlevende. Inger har ikke nogen børn, hvorimod Jørgen har en søn, 26-årige Hans, fra et tidligere forhold.

Læs mere

Afgiftsbesparende testamente efterlader større arv

Vælger man en fond som velgørende organisation, så skal det skrives ind i testamentet, hvad formålet med indsættelsen skal være; for eksempel forskning, udviklingsprojekter vedrørende børn i Afrika eller lignende. 

Læs mere

Pensioner, tvangsarv og anfægtelse

Søren og Bente er samlevende. De er begge 74 år. De har været samlevende 3 år, da Søren afgår ved døden. Søren har en søn fra tidligere forhold- Ulrik. Bente har en datter (Lise) fra tidligere forhold.

Læs mere

keyboard_arrow_up